10 Χρόνια Global Management Challenge Ελλάδας

10 Χρόνια Global Management Challenge Ελλάδας PDF Print E-mail
Φέτος το Global Management Challenge γιορτάζει 10 χρόνια επιτυχημένης διοργάνωσης στην Ελλάδα!Μέχρι σήμερα 8.100 φοιτητές έχουν ζήσει τη μαγική εμπειρία του GMC, 75 οργανισμοί και επιχειρήσεις έχουν συνεργαστεί ενεργά με το GMC και έχουν βοηθήσει τους φοιτητές στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα, 46 Πανεπιστήμια, ΑΤΕΙ και Κολλέγια, από όλη την Ελλάδα και 21 Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού έχουν εκπροσωπηθεί στο διαγωνισμό και 4 κρατικοί φορείς (Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού) έχουν υπάρξει αρωγοί της εκπαιδευτικής πρόκλησης του διαγωνισμού στην Ελλάδα.

Ακόμη, 7 διακριθέντες φοιτητές έχουν λάβει υποτροφίες πλήρους φοίτησης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (MBA International) και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (MBA TQM), 37 Laptops, SONY Vaio, έχουν προσφερθεί στους διακριθέντες φοιτητές και 26 εκδηλώσεις σύνδεσης των φοιτητών με τον επιχειρηματικό κόσμο έχουν διοργανωθεί στο πλαίσιο του GMC Ελλάδας.

Συνολικά 9 αποστολές της Ελληνικής ομάδας, έχουν εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Διεθνή Τελικό με 1 Ελληνική Ομάδα, την ELPE-compass να κατακτά την 5η θέση διεθνώς το 2012!

To Global Management Challenge Greece συνεχίζει δυναμικά την πορεία του στην Ελλάδα, προετοιμάζοντας τον 10ο Διαγωνισμό Ελλάδας Global Management Challenge, που θα ξεκινήσει το Φθινόπωρο του 2014 και θα κορυφωθεί τον Απρίλιο του 2015 με το Διεθνή Τελικό που θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα της Τσεχίας.


Δηλώσεις των Συνεργατών και Φίλων του GMC Ελλάδας για τα 10 χρόνια επιτυχημένης διοργάνωσής του!

Από τον επιχειρηματικό χώρο:

“Το Global Management Challenge είναι ένας διεθνής θεσμός, που δίνει σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, να κατανοήσουν τις αξίες και τις προκλήσεις της, να αναπτύξουν στρατηγική σκέψη και δεξιότητες, να κάνουν περισσότερο ενημερωμένες και συνειδητές επιλογές σταδιοδρομίας.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στηρίζει με συνέπεια και υπερηφάνεια τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στην Ελλάδα. Οι εξαιρετικές συμμετοχές και οι επιτυχίες των ελληνικών ομάδων, όλα αυτά τα χρόνια, επιβεβαιώνουν την αξία αυτής της επένδυσης. Ενισχύουν τη δέσμευσή μας στη στήριξη και την ενθάρρυνση των άξιων νέων ανθρώπων, οι οποίοι προσπαθούν, διακρίνονται, φιλοδοξούν. Πιστεύουμε ότι σε αυτά ακριβώς τα παιδιά, οφείλουμε να παρέχουμε κάθε δυνατή ευκαιρία και βοήθεια, ώστε να πρωταγωνιστήσουν στην ενδυνάμωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αλλά και συνολικά στην ανάπτυξη της χώρας μας.”

Ευάγγελος Στράνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, 2014


“Η συμμετοχή στο διαγωνισμό GMC θεωρούμε ότι προσφέρει στους συμμετέχοντες φοιτητές μια δυνατή εμπειρία σύνδεσης με τον επιχειρηματικό κόσμο, εμπειρία πολύ χρήσιμη για να αποκτήσουν μια πιο στρατηγική προσέγγιση της λειτουργίας μιας εταιρείας. ΗJohnson & Johnson Hellas Consumer SA, ήταν χορηγός 3 ομάδων στον φετινό διαγωνισμό! Μέσα από αυτή τη συνεργασία, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ταλαντούχους νέους που επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιλογές καριέρας που μπορείς να έχεις σε ένα μεγάλο οργανισμό που δραστηριοποιείται επιτυχημένα τοπικά και παγκόσμια σε καταναλωτικό, ιατρικό και φαρμακευτικό κλάδο. Οι φοιτητές φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις μας, και ήρθαν σε επαφή με ηγετικά μας στελέχη που μίλησαν για τις προκλήσεις των ειδικοτήτων τους και τις ικανότητες που χρειάζονται στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Για εμάς, η συμμετοχή στον διαγωνισμό δεν είναι απλά μια χορηγία αλλά η καλλιέργεια μιας συμβουλευτικής σχέσης καριέρας μεταξύ εταιρείας και φοιτητών!”

Έρρικα Λαμπριανού, HR Director Johnson & Johnson Hellas Consumer SA, 2014


“Το Global Management Challenge αποτελεί μία προσπάθεια να φέρει τους νέους κοντά στην επιχειρηματικότητα και τα πανεπιστήμια κοντά στις επιχειρήσεις. Κάθε τέτοια προσπάθεια είναι καλό να στηρίζεται και να προωθείται από όλους όσους έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Τα 10 χρόνια του διαγωνισμού αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες, νέοι που έχουν όνειρα, πανεπιστήμια που κάνουν αξιέπαινη δουλειά και επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Εύχομαι κάθε επιτυχία τόσο για το διαγωνισμό, όσο και για τους ανθρώπους που συνεχίζουν να δημιουργούν με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τη νεολαία μας και κατ’ επέκταση για τη χώρα μας.”

Γιάννης Κουτράκης, Area HR Leader, South East Europe, IBM, 2014


“Μέσω της συμμετοχής στο Global Management Challenge, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις θεωρητικές τους γνώσεις σε συνθήκες πραγματικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Το περιβάλλον αυτό σήμερα χαρακτηρίζεται από αυξημένη αβεβαιότητα και πολυπλοκότητα. Δεδομένου ότι, ως Accenture, η αποστολή μας είναι να βοηθάμε τις επιχειρήσεις να βελτιστοποιούν τις επιδόσεις τους, κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι για τους φοιτητές να αποκτήσουν εμπειρία στη διαμόρφωση στρατηγικής και στη λήψη αποφάσεων, βάσει ρεαλιστικών σεναρίων.

Στα δέκα χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός Global Management Challenge συμβάλλει σημαντικά στην ουσιαστική εκπαίδευση των φοιτητών και στην καλύτερη προετοιμασία τους για τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Εύχομαι ολόψυχα ο διαγωνισμός να συνεχίσει να εξελίσσεται, γιατί πρωτοβουλίες όπως το Global Management Challenge μας επιτρέπουν να αναδείξουμε τη νέα γενιά managers.”

http://www.globalmanager.gr/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s